MECH CORE IT MECH CORE IT

WIFI, hvordan designer, planlægger man den rigtigt løsning?

Noget, som vi alle bruger og dybest set ikke kan leve uden i disse dage, er WiFI. Men hvad står WiFi for, og hvordan fungerer WiFi?
Alle disse spørgsmål vil vi tag fat om og forhåbelig besvaret lige her, og du vil være i stand til at vide nøjagtigt, hvad det er!

WiFi står for ‘Wireless Fidelity’, og dette fanger perfekt essensen af, hvad det er. WiFi giver brugeren mulighed for at oprette forbindelse til internettet overalt, hvor der er et WiFi-hotspot eller tilslutningsområde, som skolen, offentlige steder som biblioteket eller derhjemme. Det fantastiske ved WiFi er, at det er kompatibelt med næsten enhver enhed og smartphone.

WiFi fungerer på samme måde som en mobiltelefon bruger radiobølger til at overføre data over et netværk. Et signal transmitteres gennem en antenne til en dekoder, såsom en router, og det oversættes via en trådløs adapter, der er tilsluttet eller indbygget i en computer. Når informationen er dekodet, sendes dataene via internettet via en kablet Ethernet-forbindelse. Og voila! Du har internetforbindelse!

Et trådløst netværk sender normalt frekvenser på et niveau på 2,4 GHz eller 5 GHz. Dette afhænger af mængden af ​​data, der sendes af brugeren. Standardnavnet til WiFi er 802.11, da det dækker IEEE 802.11-teknologier. Denne netværksstandard vil dog variere afhængigt af brugerens behov.

Her er nogle af variationerne i standardnetværket:

11a – denne standard sender data over en frekvens på 5 GHz. Dette betyder, at data vil blive sendt gennem mindre pakker på tværs af netværket. Du kan transmittere maksimalt 54 megabits per sekund.
11b – denne standard transmitterer data over en frekvens på 2,4 GHz, som er relativt langsom. Du kan maksimalt sende 11 megabits pr. Sekund.
11g – denne standard sender maksimalt 54 megabits per sekund over en frekvens på 2,4 GHz. Denne standard er hurtigere, fordi den bruger OFDM-kodning, der brækker dataene op i mindre enheder som med 802.11a.
11n – denne standard er den mest avancerede og kan overføre 104 megabits per sekund over et frekvensniveau på 5GHz.

Med dagens teknologi er du i stand til at oprette forbindelse næsten overalt. Dette udgør et par sikkerhedstrusler, især for dig som WiFi-udbyder. Folk kan nemt hacke i din WiFi-router og igle din båndbredde ud. Der er et antal software, som du kan installere for at beskytte din WiFi, ligesom du ville beskytte din computer mod vira.

WiFi har sneglet ind i alt hvad vi gør i det moderne samfund. Ting som smartphones, laptops og tablets har alle indbygget WiFi-forbindelse, hvilket gør det lettere at oprette forbindelse. De nyere modelbiler, der kommer ud, er også i stand til WiFi-forbindelse, så du kan forbinde alle dine enheder til hinanden. WiFi har gjort det lettere for os at organisere og få adgang til oplysninger over hele verden